Opdrachtgevers in de Zorg eisen, volledig terecht, de perfecte zorg van ZZP-ers die via  aan de slag gaan. Hieronder lees je welke documenten en gegevens we graag van je ontvangen en waar je ze terug kan vinden.


1. Je KvK nummer

Als ondernemer in de zorg ben je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Je acht-cijferige KvK-nummer vind je op de welkomstbrief van de KvK of – lekker makkelijk – in het online Handelsregister. 


2. Je BTW nummer

Je BTW nummer heb je ontvangen van de Belastingdienst. Kan je het niet terug vinden dan kan je het opvragen door de Belastingtelefoon te bellen: 0800-0543.


3. Je IBAN nummer

Je IBAN nummer vindt je terug op je bankpas.


2. Een kopie van je identiteitsbewijs
Wij, maar ook onze zorgpartners, willen graag zeker weten dat jij het écht bent. Daarom vragen we je een geldig identiteitsbewijs te delen. Dit kan je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn. Het liefst ontvangen we een veilige kopie van je. Daarbij zijn onnodige gegevens doorgestreept en is een watermerk aan je ID toegevoegd. Hoe je dat doet? Simpel! Met de KopieID-app van de Rijksoverheid.

3. Een Verklaring Omtrent Gedrag
De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) die je aanlevert, mag maximaal één jaar oud zijn. Weet je niet meer waar je ‘m hebt gelaten? Vraag dan een nieuwe aan. Doe dit voor screeningsprofiel 45: Gezondheidszorg en welzijn voor mens en dier.
Let op: commerciële tussenpartijen die VOG’s aanvragen rekenen extra kosten en zijn niet sneller dan de officiële Justis-weg.


4. Je BIG nummer (vanaf MBO 4)
In het BIG-register kan iedereen opzoeken of een zorgverlener de juiste registratie heeft om zijn beroep te mogen uitoefenen. Beroepstitels als verpleegkundige, arts en verloskundige mag je alleen voeren als je in het BIG-register staat. En alleen met deze registratie mag je zelfstandig handelingen uitvoeren die horen bij je beroep. Daarom ontvangen wij graag je BIG-nummer.

5.Je BAV verzekeringsdocument

Het is erg belangrijk om je bedrijfsaansprakelijkheid en bewijs van betaling op te laden zodat je diensten verzekerd zijn.

6. Of je een KIWA of HKZ keurmerk hebt 

Zo ja het nummer van de registratie

7. Klachtenregeling

Het bewijs volgens de Wkggz 

Waarschuwingsregister Zorg-en Welzijn

Of je geregistreedr bent geweest in het waarschuwingsregister Zorg-en Welzijn.

9. V&V KWALITEITSREGISTER  ALS DIT VAN TOEPASSING IS

10. AGB CODE ALS DIT VAN TOEPASSING IS